Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Ne 8:00-19:00 hod.
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  • Štítky blogu
Co je nového u Wolfky NOVINKY
27.08.2020
Nový článek, který vám pomůže při výběru tepláků
Tepláků není nikdy dost. Jak se zorientovat v sortimentu tepláků jsem vám sepsala do tohoto článku, tak na něj mrkněte, ať víte, které vybrat třeba n... číst celé
25.06.2020
Stáhněte si seznam na tábor a zabaleno bude v cupu letu
Vyráží vaše děti na tábor? Tak by se vám mohl vhodit tento praktický tahák na balení. S ním bude balení hračka.  Pokud se chystáte dělat u nás objedn... číst celé
20.03.2020
Dočasné zrušení dobírek - STOP STAV do odvolání
Na doporučení našich dopravců jsme do odvolání kvůli šíření viru pozastavili možnost placení na dobírku.Platit můžete přímo na e-shopu kartou nebo ban... číst celé
Zobrazit všechny novinky

recenze

Vdolky jako od babičky

Někdo má rád holky a někdo vdolky. Pokud patříte mezi druhou skupinu, tak vám přinášíme recept na tuto dobrotu. 

Vdolky jako od babičky - od Wolfky

Co budete potřebovat? 

Na těsto: 

  • 50 dkg pol. mouky
  • špetka soli
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • špetka citronové kůry
  • 1/4 litru vlažného mléka
  • 1x sušené droždí
  • 2 žloutky
  • 4 dkg rozuštěného másla
  • Na smažení 100% tuk

 Na pomazání: 

  • marmeládu dle chuti
  • zakysanou smetanu + moučkový cukr, nebo tvaroh + cukr (med), případně šlehačku dle libosti

Těsto připravuji v pekárně a tak je příprava velmi jednoduchá. Nejprve dáme vše tekuté, tzn. mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, pak přidáme cukr, citronovou kůru, droždí, mouku, nahoru hodíme špetku soli a pustíme program těsto. 

Pokud připravujete těsto ručním šlehačem, tak bych dala nejprve mouku a pak vše ostatní. Důkladně propracujeme.

Necháme kynout asi hodinu. Po hodině těsto rozmačkáme na velkou placku, vykrájíme skleničkou vdolky, které rozložíme na vál a nechám tak 10 minut kynout.

Potom rozpustíme tuk a pozvolna smažíme z obou stran

smažíme z obou stran

 

Z této várky připravíte 25 vdolečků

Pak už jen nechat vystydnout, rozříznout, promazat a podávat.

Jedinou nevýhodou těchto vdolků je, že pokud je uděláte v sobotu odpoledne, tak v neděli už nejsou. Prostě jedna várka je málo.

Takže u nás zadělávám rovnou várky dvě. 

Budu ráda, když nám napíšete, jak vám vdolečky chutnaly. 

DOBROU CHUŤ vám přeje vaše Wolfka :)

 

celá várka

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Jakmile se u Wolfky něco šustne, dáme vám vědět.
NEZMEŠKEJTE NOVÉ ZBOŽÍ !
2007-2020 U Wolfky.cz - Všechna práva vyhrazena.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.