Vdolky jako od babičky | blog u Wolfky.cz
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Ne 8:00-19:00 hod.
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 500 Kč a máte dopravu ZDARMA
  • Štítky blogu
Co je nového u Wolfky NOVINKY
21.09.2021
Nový článek, který vám pomůže při výběru tepláků
Tepláků není nikdy dost. Jak se zorientovat v sortimentu tepláků jsem vám sepsala do tohoto článku, tak na něj mrkněte, ať víte, které vybrat třeba n... číst celé
25.06.2021
Stáhněte si seznam na tábor a zabaleno bude v cupu letu
Vyráží vaše děti na tábor? Tak by se vám mohl vhodit tento praktický tahák na balení. S ním bude balení hračka.  Pokud se chystáte dělat u nás objedn... číst celé
10.01.2021
Wolfčin seznam na hory
Chystáte se na hory, nebo vaše ratolesti na lyžák?  Stáhněte si chytrý seznam na balení všeho potřebného.  Užijte si lyžovačku na horách. :-)  Vaše... číst celé
Zobrazit všechny novinky

recenze

 

Máš rád Canvu? Využij nabídku od Wolfky a plnou verzi získáš na 30 dní zdarma. 

https://bit.ly/canva-od-wolfky30

Canva zdarma

 

 

Vdolky jako od babičky

Někdo má rád holky a někdo vdolky. Pokud patříte mezi druhou skupinu, tak vám přinášíme recept na tuto dobrotu. 

Vdolky jako od babičky - od Wolfky

Co budete potřebovat? 

Na těsto: 

  • 50 dkg pol. mouky
  • špetka soli
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • špetka citronové kůry
  • 1/4 litru vlažného mléka
  • 1x sušené droždí
  • 2 žloutky
  • 4 dkg rozuštěného másla
  • Na smažení 100% tuk

 Na pomazání: 

  • marmeládu dle chuti
  • zakysanou smetanu + moučkový cukr, nebo tvaroh + cukr (med), případně šlehačku dle libosti

Těsto připravuji v pekárně a tak je příprava velmi jednoduchá. Nejprve dáme vše tekuté, tzn. mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, pak přidáme cukr, citronovou kůru, droždí, mouku, nahoru hodíme špetku soli a pustíme program těsto. 

Pokud připravujete těsto ručním šlehačem, tak bych dala nejprve mouku a pak vše ostatní. Důkladně propracujeme.

Necháme kynout asi hodinu. Po hodině těsto rozmačkáme na velkou placku, vykrájíme skleničkou vdolky, které rozložíme na vál a nechám tak 10 minut kynout.

Potom rozpustíme tuk a pozvolna smažíme z obou stran

smažíme z obou stran

 

Z této várky připravíte 25 vdolečků

Pak už jen nechat vystydnout, rozříznout, promazat a podávat.

Jedinou nevýhodou těchto vdolků je, že pokud je uděláte v sobotu odpoledne, tak v neděli už nejsou. Prostě jedna várka je málo.

Takže u nás zadělávám rovnou várky dvě. 

Budu ráda, když nám napíšete, jak vám vdolečky chutnaly. 

DOBROU CHUŤ vám přeje vaše Wolfka :)

 

 

vdolky

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Jakmile se u Wolfky něco šustne, dáme vám vědět.
NEZMEŠKEJTE NOVÉ ZBOŽÍ !
2007-2021 U Wolfky.cz - Všechna práva vyhrazena.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.