Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
denně 8,00 - 22,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Co je nového u Wolfky NOVINKY
08.03.2019
Naskladňujeme jarní kolekci
U Wolfky je nyní pěkný šrumec. Postupně naskladňujeme zboží z nové jarní kolekce. Jistě jste si všimli, že už jsme naskladnili softshellové, šusťákov... číst celé
15.01.2019
Opět naskladněno
Opět jsme pro vás naskladnili chybějící a vyprodané velikosti dívčích pyžam: S2852 v růžové barvě S2852 ve světle modré barvě Dále chlapecké teplá... číst celé
Zobrazit všechny novinky

12 let na trhu

více než 30000 objednávek

4000 položek skladem

 

Výprodej zboží

 

PŘIJÍMÁME PLATBY KARTOU: 

Přijímáme platební karty

 

  1. Úvod
  2. BLOG U Wolfky
  3. Recepty - něco na zub
  4. Špaldový koláč se švestkami aneb Když nevíte, co dětem na svačinu
07.03.2019

Špaldový koláč se švestkami aneb Když nevíte, co dětem na svačinu

Také kolikrát přemýšlíte, co dát dětem na svačinu? Je to pořád dokola. Osobně volím radši doma upečenou buchtu, než sladké kupované pečivo. Mezi mé favority patří švestkový koláč, který připravuji ze špaldové mouky. A jak jsem vám v minulém článku o stravování dětí slíbila, tak vám dnes prozradím můj oblíbený recept. Protože máme doma dietářku s nesnášenlivostí bílkoviny kravského mléka, tak vám zde přináším varianty dvě... Jednu klasiku a druhou variantu bez kravského mléka.

Švestky můžete v sezóně použít čerstvé a ty hospodyňky, které si je vyloupaly a zamrazily, si tento koláč mohou připravit prakticky kdykoliv. Ovoce můžete obměňovat podle sezóny.

 

Co budeme potřebovat?ŠPALDOVÝ KOLÁČ

1. Klasická varianta:

  • 2 a 1/2 hrnku špaldové mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 5 vajec
  • švestky buď čerstvé, nebo vyloupané mražené
  • olej na vymazání a strouhanku na vysypání plechu

Na drobenku si připravíme:

  • 1/2 hrnku hrubé mouky
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce másla

 

2. Varianta bez kravského mléka:

  • 2 a 1/2 hrnku špaldové mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek sójového, nebo mandlového mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 5 vajec
  • švestky buď čerstvé, nebo vyloupané mražené
  • olej na vymazání a strouhanku na vysypání plechu

Na drobenku si připravíme:

  • 1/2 hrnku hrubé mouky
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce ramy s olejem z vlašských ořechů

 

A jak na to?

Nejprve si olejem vymažeme plech a vysypeme ho strouhankou. Zapneme si troubu - nejlépe horký vzduch na 160 °C.

Připravíme si drobenku: Na hluboký talíř nebo do mističky dáme hrubou mouku, cukr a máslo - vše propracujeme, promneme a drobenka je na světě. 

Pokud máme čerstvé švestky, tak si je vyloupeme, nebo mražené, vyloupané připravíme na cedník. Než uděláme těsto, tak většinou ani nestihnou povolit.

Do velké mísy dáme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce, mléko a olej. Všechny suroviny vyšleháme v těsto, které nalijeme na plech.

Celou plochu poklademe švestkami. Pokud máte mražené, můžete je propláchnout studenou vodou, prohodit na cedníku a rovnou dát na těsto. Na závěr posypeme celou plochu drobenkou a nyní už na nic nečekejte a šup s koláčem do trouby.

V troubě se bude koláči líbit tak 45 minut. Každopádně doporučuji vyzkoušet špejlí, zda je těsto již propečené a nelepí se.

Záleží samozřejmě, jak velký plech používáte. Toto množství je odzkoušeno na celkem velký plech do trouby Gorenje.

Upečený koláč necháme vystydnout, nakrájíme a už jen vaříme kávu, nebo připravíme mističky pro děti do školy. Budu ráda, když mi napíšete, jak vám koláč chutnal.

Zdraví vás vaše Wolfka

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Jakmile se u Wolfky něco šustne, dáme vám vědět.
2007-2019 U Wolfky.cz - Všechna práva vyhrazena.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.