Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
denně 8,00 - 22,00 hod.
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
Co je nového u Wolfky NOVINKY
29.10.2019
Nový článek na blogu
Už jste četli nový článek na blogu? Tentokrát se do toho pořádně obula naše milá wolfčata. Je to tak trochu o tom, jak wolfčata začínala lyžovat, tro... číst celé
26.07.2019
Chytrý tahák pro balení na tábor
Stáhni si Wolfčin seznam na tábor a zabaleno bude v cupu letu: Tahák najdeš ZDE. číst celé
01.07.2019
Novinky Paw Patrol
Právě nám na skladě přistálo nové zboží z kolekce Paw Patrol.  Pokud nemůžete do postýlek zahnat své malé slečny, tak jim vyberte noční košilku, ve k... číst celé
Zobrazit všechny novinky

12 let na trhu

více než 30000 objednávek

4000 položek skladem

PŘIJÍMÁME PLATBY KARTOU: 

Přijímáme platební karty

 

Sledujte nás: 

 

  1. Úvod
  2. BLOG U Wolfky
  3. Recepty - něco na zub
  4. Nevíte co upéci na neděli? Co takhle vdolky?
17.03.2018

Nevíte co upéci na neděli? Co takhle vdolky?

 Podáváme

 

Co budete potřebovat? 

 

Na těsto: 

50 dkg pol. mouky

špetka soli

2 lžíce moučkového cukru

špetka citronové kůry

1/4 litru vlažného mléka

1x sušené droždí

2 žloutky

4 dkg rozuštěného másla

Na smažení 100% tuk

 

Na pomazání: 

marmeládu dle chuti

zakysanou smetanu + moučkový cukr nebo šlehačku dle libosti

 

Těsto připravuji v pekárně a tak je příprava velmi jednoduchá. Nejprve dáme vše tekuté, tzn. mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, pak přidáme cukr, citronovou kůru, droží, mouku, nahoru hodíme špetku soli a pustíme program těsto. 

Pokud připravujete těsto ručním šlehačem, tak bych dala nejprve mouku a pak vše ostatní. Důkladně propracujeme.

 

Necháme kynout asi hodinu. Po hodině těsto rozmačkáme na velkou placku, vykrájíme skleničkou vdolky, které rozložíme na vál a nechám tak 10 minut kynout.

 

 

Potom rozpustíme tuk a pozvolna smažíme z obou stran

smažíme z obou stran

 

Z této várky připravíte 22 vdolečků

Pak už jen nechat vystydnout, rozříznout, promazat a podávat.

Jedinou nevýhodou těchto vdolků je, že pokud je uděláte v sobotu odpoledne, tak v neděli už nejsou. Prostě jedna várka je málo.

Takže u nás zadělávám rovnou druhou várku, nebo je smažím, až když jsou všichni v posteli. 

Budu ráda, když nám napíšete, jak vám vdolečky chutnaly. 

DOBROU CHUŤ vám přeje vaše Wolfka :)

 

celá várka

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Jakmile se u Wolfky něco šustne, dáme vám vědět.
NEZMEŠKEJTE NOVÉ ZBOŽÍ !

Wolfka vám poradí

2007-2019 U Wolfky.cz - Všechna práva vyhrazena.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.