Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

 

 

 

 

PŘIJÍMÁME PLATBY KARTOU:

 

 

   11 let na trhu 

 30.000 odbavených objednávek

   5000 položek skladem

Sleva

 

CO JE U NÁS NOVÉHO?

arr3Opět naskladněnoOpět jsme pro vás naskladnili chybějící a vyprodané velikosti dívčích pyžam: S2852 v růžové...

17. 03. 2018 | Recepty - něco na zub

Nevíte co upéci na neděli? Co takhle vdolky?

 Podáváme

 

Co budete potřebovat? 

 

Na těsto: 

50 dkg pol. mouky

špetka soli

2 lžíce moučkového cukru

špetka citronové kůry

1/4 litru vlažného mléka

1x sušené droždí

2 žloutky

4 dkg rozuštěného másla

Na smažení 100% tuk

 

Na pomazání: 

marmeládu dle chuti

zakysanou smetanu + moučkový cukr nebo šlehačku dle libosti

 

Těsto připravuji v pekárně a tak je příprava velmi jednoduchá. Nejprve dáme vše tekuté, tzn. mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, pak přidáme cukr, citronovou kůru, droží, mouku, nahoru hodíme špetku soli a pustíme program těsto. 

Pokud připravujete těsto ručním šlehačem, tak bych dala nejprve mouku a pak vše ostatní. Důkladně propracujeme.

 

Necháme kynout asi hodinu. Po hodině těsto rozmačkáme na velkou placku, vykrájíme skleničkou vdolky, které rozložíme na vál a nechám tak 10 minut kynout.

 

 

Potom rozpustíme tuk a pozvolna smažíme z obou stran

smažíme z obou stran

 

Z této várky připravíte 22 vdolečků

Pak už jen nechat vystydnout, rozříznout, promazat a podávat.

Jedinou nevýhodou těchto vdolků je, že pokud je uděláte v sobotu odpoledne, tak v neděli už nejsou. Prostě jedna várka je málo.

Takže u nás zadělávám rovnou druhou várku, nebo je smažím, až když jsou všichni v posteli. 

Budu ráda, když nám napíšete, jak vám vdolečky chutnaly. 

DOBROU CHUŤ vám přeje vaše Wolfka :)

 

celá várka

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ