Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
denně 8,00 - 22,00 hod.
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
Co je nového u Wolfky NOVINKY
18.05.2019
Spousta novinek + doplnění zboží
Wolfka by vás ráda informovala o tom, že naskladnila tento týden spoustu nového zboží.  Doplnili jsme kolekci Star Wars Dívčí tepláky Mikiny Mimoni... číst celé
31.03.2019
Novinky Paw Patrol
Právě nám na skladě přistálo nové zboží z kolekce Paw Patrol.  Pokud nemůžete do postýlek zahnat své malé slečny, tak jim vyberte noční košilku, ve k... číst celé
08.03.2019
Naskladňujeme jarní kolekci
U Wolfky je nyní pěkný šrumec. Postupně naskladňujeme zboží z nové jarní kolekce. Jistě jste si všimli, že už jsme naskladnili softshellové, šusťákov... číst celé
Zobrazit všechny novinky

12 let na trhu

více než 30000 objednávek

4000 položek skladem

PŘIJÍMÁME PLATBY KARTOU: 

Přijímáme platební karty

 

Sledujte nás: 

 

  1. Úvod
  2. BLOG U Wolfky
  3. Recepty - něco na zub
  4. Nevíte co upéci na neděli? Co takhle vdolky?
17.03.2018

Nevíte co upéci na neděli? Co takhle vdolky?

 Podáváme

 

Co budete potřebovat? 

 

Na těsto: 

50 dkg pol. mouky

špetka soli

2 lžíce moučkového cukru

špetka citronové kůry

1/4 litru vlažného mléka

1x sušené droždí

2 žloutky

4 dkg rozuštěného másla

Na smažení 100% tuk

 

Na pomazání: 

marmeládu dle chuti

zakysanou smetanu + moučkový cukr nebo šlehačku dle libosti

 

Těsto připravuji v pekárně a tak je příprava velmi jednoduchá. Nejprve dáme vše tekuté, tzn. mléko, rozpuštěné máslo, žloutky, pak přidáme cukr, citronovou kůru, droží, mouku, nahoru hodíme špetku soli a pustíme program těsto. 

Pokud připravujete těsto ručním šlehačem, tak bych dala nejprve mouku a pak vše ostatní. Důkladně propracujeme.

 

Necháme kynout asi hodinu. Po hodině těsto rozmačkáme na velkou placku, vykrájíme skleničkou vdolky, které rozložíme na vál a nechám tak 10 minut kynout.

 

 

Potom rozpustíme tuk a pozvolna smažíme z obou stran

smažíme z obou stran

 

Z této várky připravíte 22 vdolečků

Pak už jen nechat vystydnout, rozříznout, promazat a podávat.

Jedinou nevýhodou těchto vdolků je, že pokud je uděláte v sobotu odpoledne, tak v neděli už nejsou. Prostě jedna várka je málo.

Takže u nás zadělávám rovnou druhou várku, nebo je smažím, až když jsou všichni v posteli. 

Budu ráda, když nám napíšete, jak vám vdolečky chutnaly. 

DOBROU CHUŤ vám přeje vaše Wolfka :)

 

celá várka

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Jakmile se u Wolfky něco šustne, dáme vám vědět.

 Wolfka vám poradí

2007-2019 U Wolfky.cz - Všechna práva vyhrazena.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.